Košťálek opouští Dynamo a míří do Vítkovic

Jan Košťálek, klíčový hráč pardubického Dynama, odchází po třech letech do Vítkovic po neúspěšném zisku mistrovského titulu. Sportovní ředitel Pardubic Petr Sýkora mu poděkoval za odvedenou práci. Košťálek měl několik nabídek, ale zvolil rychlé a korektní jednání Vítkovic.


Jan Košťálek, klíčový hráč pardubického Dynama, opouští klub poté, co se ambicióznímu týmu nepodařilo získat mistrovský titul. Po třech letech strávených v Pardubicích se Košťálek rozhodl přijmout nabídku od Vítkovic a posílit tamní hokejový tým. Košťálkův odchod následuje poté, co útočník Tomáš Hyka přestoupil do Sparty.

„Rád bych poděkoval Honzovi za tři sezony v dresu Dynama. Odvedl tu kus práce. Nyní se naše cesty na rok rozejdou a já věřím, že se za rok znovu spojí. Honzovi přeji úspěšný ročník,“ řekl sportovní ředitel Pardubic Petr Sýkora. Košťálek podepsal s Pardubicemi dlouhodobou smlouvu v březnu 2022, která měla platnost až do konce sezony 2026/27.

Košťálek, který je odchovancem Sparty, přišel do Pardubic před třemi lety. Během svého působení v Dynamu odehrál celkem 185 zápasů včetně play off a zapsal si 23 branek a 88 asistencí. Ve dvou sezónách byl nejproduktivnějším obráncem týmu. V aktuálním extraligovém ročníku měl jen Peter Čerešňák více bodů.

Ve Vítkovicích s ním mají velké plány. „Honza Košťálek je obrovskou posilou pro naši obranu a celý náš tým. Je to zkušený hráč nejvyšších kvalit. Je to top hráč, reprezentant, který nyní bude oblékat náš vítkovický modro-bílý dres a my jsme za to strašně rádi,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček.

Košťálek měl několik nabídek, ale nakonec se rozhodl pro vítkovický klub. „Byly ještě dvě tři možnosti. Ale ve prospěch Vítkovic rozhodl jejich přístup a rychlé a korektní jednání. Mluvil jsem osobně s majitelem panem Pavlíkem a je znát, že Vítkovice chtějí v nové sezoně být úspěšné. Volal mi také trenér Pavel Trnka, který mi objasnil, co a jak, a mě se to hodně zalíbilo,“ uvedl Košťálek. Přínosem pro něj je i skutečnost, že ho Trnka vedl v juniorské reprezentaci.

Další zajímavostí je, že trenér Radek Zadina podepsal novou smlouvu s Pardubicemi, kde bude i nadále trénovat tým vicemistra. I přes odchod několika klíčových hráčů se zdá, že oba kluby mají jasnou vizi a ambice do nové sezony.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Učitel roku

Hlavní zprávy