Rekonstrukce chrudimského mostu způsobí dopravní komplikace

Chrudim čelí dopravnímu chaosu kvůli opravě klíčového mostu u Teska. Ulice Milady Horákové bude uzavřena od 18. března 2019 do srpna. Uzavírka způsobí problémy v MHD, proto musí řidiči i chodci být připraveni na dočasná opatření.


Klidné dny v Chrudimi se zanedlouho změní, když skončí sociální samoty města na čtyři a půl měsíce kvůli opravě klíčového mostu. Dopravní chaos se blíží, takže je důležité, abyste věděli, jak se dopad na váš každodenní život. Most u Teska, který se nachází v ulici Milady Horákové, bude úplně zavřen od 18. března 2019 až do počátku srpna. Tato uzavírka způsobí velké dopravní komplikace, proto se musí řidiči připravit.

Rekonstrukce mostu povede k významným změnám v infrastruktuře města. Úřad ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) rozhodl provést kompletní opravy mostu, který je kriticky důležitý pro řadu dopravních tras v Chrudimi. Komplikace zahrnují potřebu zřízení dočasných laviček pro pěší v blízkosti mostu, mají zajistit přístup mezi nemocnicí a sídlištěm U Stadionu během uzavírky. Ulici V Průhonech, kde pravděpodobně vznikne nový most pro pěší, Chrudim již uzavřela.

Dopravní uzavírka také ohrožuje MHD autobusovou dopravu, která se bude muset plazit přes úzké uličky ve čtvrti kolem městských sportovišť. Kromě rekonstrukce mostu se ŘSD chystá na kompletní opravy silnic v okruhu silnice a související infrastruktury v oblasti, což znamená, že dopravní komplikace mohou být rozsáhlé.

Město rozhodlo vytvořit provizorní řešení pro pěší, v první fázi bude vystavěno vedle mostu u Teska provizorní lávka pro chodce. Chrudim také plánuje několik vlastních dopravních projektů, jako jsou nové chodníky, parkoviště a cyklopruhy. Rovněž stojí za zmínku, že původní silniční most z roku 1970 byl ve špatném stavu, a tak ŘSD rozhodlo nahradit jej novou ocelobetonovou konstrukcí za téměř 18 milionů korun bez DPH. Celkové náklady na rekonstrukci ulice Milady Horákové dosáhnou částky 26,5 milionů korun bez daně.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Učitel roku

Hlavní zprávy