Prašná brána v Praze prochází revitalizací

Prašná brána v Praze, klíčový gotický památník, projde revitalizací. Opravy zahrnují čištění exteriéru, renovaci kamenného zábradlí a restaurátorské práce, které budou dokončeny do října 2024.

0

40 % násilných trestných činů zůstává v ČR nevyřešeno

Podle nejnovějších statistik zůstává v České republice asi čtyřicet procent násilných trestných činů nevyřešeno. Problematické jsou Moravskoslezský a Plzeňský kraj, druhá Praha.

3

Rebeka Schmidt (Před týdnem)

Florenc slaví 50 let metra unikátními nástěnnými malbami

Oslava 50. výročí pražského metra přinesla stanici Florenc dvě nástěnné malby od umělců Michala Škapy a Matěje Olmera. Tyto díla, vytvořená během nočních směn, vnímají metro jako „bránu do města“.

4

Michaela Prokopová (Před týdnem)

Japonský speciál v Riegrových sadech: Pokémonová mánie pokračuje!

Přijďte na Pokémonový speciál v Riegrových sadech a objevte svět japonských a anglických Pokémon karet!

0

Michaela Prokopová (Před týdnem)

Kouzlo Hudby na Jezeří: Koncert pro Přátele č. VI

V sobotu 27. července 2024 se na zámku Jezeří odehraje výjimečný komorní koncert, kde zazáří člen České filharmonie Lukáš Moťka a klavíristka Anna Gaálová. Nenechte si ujít večer plný nádherné hudby v podání našich předních umělců..

0

Michaela Prokopová (Před týdnem)

Dotek starých časů. Hrochův Týnec zve na unikátní historickou výstavu

Výstava "Dotek starých časů" na zámku v Hrochově Týnci láká milovníky historie a nostalgie. Expozice zahrnuje historické kočárky, panenky, hračky, gramofony a fotoaparáty.

0

Lenka Hubingerová (Před týdnem)

Nechte se vtáhnout do historie - večerní hrané prohlídky v kapli hradu Kámen

Zažijte jedinečnou atmosféru večerních hraných prohlídek v kapli hradu Kámen. Připojte se k interaktivnímu představení „Ze života kaple“ a ponořte se do historie této fascinující památky.

0

Ester Vohradská (Před týdnem)

Pocta Edith Piaf: Radka Fišarová zazpívá v Chuchelně

V sobotu 24. srpna od 20:30 se v malebném prostředí Zahradního centra v Chuchelně u Semil rozezní tóny českých a francouzských šansonů v podání Radky Fišarové.

0

Lenka Hubingerová (Před týdnem)

Spory o dejvickou nádražní restauraci. Veřejnost se postavila za zachování

Spor mezi Správou železnic (SŽ) a provozovatelem dejvické „nádrážky“ trvá několik let kvůli zvýšení nájmu, což vyvolalo podporu veřejnosti a petici.

0

Adam Wágner (Před týdnem)

Rock Fest Hořice na Šumavě: Nezapomenutelný zážitek léta 2024

Připravte se na strhující rockový zážitek pod širým nebem v Hořicích na Šumavě! Už 20. července 2024 se zastřešený amfiteátr promění v místo plné nesmrtelných rockových pecek a legendárních osobností české hudební scény.

0

Miroslav Pucholt (Před týdnem)

Pardubické letiště v rekordní ztrátě 41,4 mil. Kč

Společnost East Bohemian Airport (EBA), provozující pardubické letiště, zaznamenala za minulý rok ztrátu 41,4 milionu korun, což je o 10 milionů více než předchozí rok.

0

Lenka Hubingerová (Před týdnem)

Habsburkové v Českých zemích: Císaři k službám, sobě ke slávě

Zámek Hrádek u Nechanic se letos připojuje k projektu "Po stopách šlechtických rodů" s podtitulem "Habsburkové – domovem i v Českých zemích". Tento historický projekt odhaluje fascinující spojitosti Habsburků s našimi zeměmi a jejich zámky.

0

Adam Wágner (Před 2 týdny)

Obce válčí proti vysokorychlostní trati

Obce se bouří proti plánované výstavbě vysokorychlostní trati (VRT). V Rohovládové Bělé byla založena pracovní skupina pro boj proti stavbě. Starosta Vítězslav Fišer oznámil dopis a petici proti projektu.

0

Rebeka Schmidt (Před 2 týdny)

Na Pálavě objevena vzácná houba. První nález v Evropě

Amatérský mykolog Slavomír Valda objevil na Pálavě vzácnou houbu sesličku poduškovitou (Sedecula pulvinata), dříve známou jen ze západních USA. Tento objev, potvrzený vědci z AV ČR, je prvním v Evropě.

0

Rebeka Schmidt (Před 2 týdny)

Nová centrální hasičská stanice ve Svitavách do roku 2029

Ve Svitavách bude nejpozději do roku 2029 postavena nová centrální hasičská stanice poblíž již budované výjezdové stanice Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje.

0

Lenka Hubingerová (Před 2 týdny)