Na policejní služebně je jako doma

PARDUBICKO - Řidič se zákazem řízení odjel z policejní služebny autem.




Policisty na Pardubicku v uplynulých dnech zaměstnal jeden a ten samý řidič, který má vysloveny hned dva zákazy řízení. K prvnímu setkání došlo uplynulou neděli krátce po půlnoci, kdy ho policisté zastavili v rámci běžné silniční kontroly v Hradecké ulici v Pardubicích. Řidič se nejprve policisty snažil zmást tím, že má údajně ztracené doklady a policistům nadiktoval osobní údaje svého bratra. To mu neprošlo a policisté tak záhy zjistili, že se ve skutečnosti jedná o 36letého muže, který má platný zákaz řízení až do roku 2029. Řidič byl po provedení všech nezbytných úkonů propuštěn z policejní služebny.

Shodou okolností byl tento muž o dva dny později na policejní služebnu v Holicích pozván na výslech k jinému případu. I přestože policistům uvedl, že ho na služebnu přivezla přítelkyně, policisté si tuto informaci záhy prověřili přímo v terénu. Po ukončení výslechu ho policejní hlídka zastavila v Pardubické ulici. Tentokrát měl navíc za volantem ještě pozitivní test na drogy.

Opět tedy putoval na policejní služebnu, kde mu policisté rozšířili sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání o další skutek. Výsledky odběru krve navíc rozhodnou, zda se právní kvalifikace rozšíří o trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

V této souvislosti je nutno zmínit, že policisté v obdobných případech využívají možnosti zabavení vozidla. Tato možnost je ale podle zákona možná pouze tehdy, když je podezřelá osoba vlastníkem vozu. V tomto případě tomu tak nebylo a proto nebylo možné tuto zákonnou možnost využít.



1. srpna 2024
por. Mgr. Iveta Kopecká
tisková mluvčí Policie ČR Pardubického kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Učitel roku

Hlavní zprávy