Policie vyšetřuje zranění na pardubickém závodišti

Policie nadále vyšetřuje incident na pardubickém dostihovém závodišti, kde kůň zranil čtyři osoby. Dostihový spolek Pardubice zvažuje zlepšení bezpečnosti. Mezi zraněnými je i chlapec, který utrpěl jen drobná poranění.


Policie nadále vyšetřuje incident, který se stal předminulý víkend na pardubickém dostihovém závodišti. Případem se zabývá pro podezření z nedbalostního ublížení na zdraví. Tento incident se stal během dostihu, kdy kůň nejprve ztratil svého jezdce, poté se splašil, přeskočil 1,5 metru vysoký plot a pronikl mezi diváky, kde zranil čtyři osoby.

Dostihový spolek Pardubice nyní zvažuje způsoby, jak lépe zabezpečit trať a prostor pro diváky, aby se podobné události neopakovaly. „Kůň ztratil orientaci po přeskočení živého plotu u Taxisu a zamotal se do bezpečnostní pásky,“ vysvětlil ředitel spolku Jaroslav Müller. Následně zvíře přeskočilo další tři zábrany, včetně drátěného plotu, a v prostoru určeném pro diváky způsobilo zranění čtyřem osobám, nejvážněji člence ochranky, která se nyní léčí doma.

Mezi zraněnými byl i malý chlapec, který podle jeho matky utrpěl jen drobná poranění. „Má jen boule, nějaké odřeniny a namoženou nohu a ruku, ale jinak to dopadlo dobře. Žádný větší otřes mozku nebo zlomeniny naštěstí nemá,“ uvedla.

Pardubická krajská policie zahájila úkony trestného řízení kvůli podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Momentálně probíhají výslechy svědků, aby se zjistilo, zda došlo k pochybení ze strany spolku nebo jednotlivce. Pokud se neprokáže, případ bude odložen.

Podobná situace, kdy by kůň zranil diváky, se na českých závodech stala poprvé. Zranění jezdců či koní jsou však běžnější. Dostihový spolek se teď snaží najít způsob, jak lépe zabezpečit trať, aby se kůň mezi diváky už nedostal. „Zábrana musí být taková, aby ji kůň už na dálku viděl,“ komentoval Müller.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Učitel roku

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024