Špatný stav silnice na třídě Míru v Pardubicích hrozí nehodami cyklistů

Silnice na třídě Míru v Pardubicích je ve špatném stavu, což může způsobit nehody cyklistů. Odhaduje se, že opravy by mohly začít příští rok. První část ulice byla již opravena a nyní se radnice rozhoduje o budoucnosti druhé části, kde trolejbusy již nejezdí.


Silnice na třídě Míru v Pardubicích je ve špatném stavu, s dírami mezi kostkami tak velkými, že by mohly vést k značnému riziku cyklistických nehod. I navzdory frekventovaným opravám ve městě vypadá tato hlavní třída jihovýchodního okraje krajského města špatně. Obecní rada musí reagovat na tuto situaci.

'Druhou část třídy Míru v Pardubicích, která je teď zničená a má poškozenou dlažbu, pravděpodobně opravíme příští rok. Letos město rozhodne o způsobu rekonstrukce a také bude na tom pracovat,' uvedl Filip Šťastný, starosta městského obvodu Pardubice I za ANO.

První část ulice byla opravena městem pomocí technologie, která umožňuje těžký provoz MHD a osobních aut. Ve druhé části to nemusí být nutné, protože tam trolejbusy již nejezdí. Starosta Šťastný požadoval kompletní rekonstrukci v rámci spolupráce s městem. Rozsah práce ještě nebyl stanoven.

Radnice se nyní rozhoduje, zda se trolejbusy vrátí na tuto část třídy Míru. Dlažba nebude náchylná k takovému zatížení jako předtím. To je zveličené skutečností, že trolejbusy, které jeli velmi pomalu, byly pravděpodobně důvodem pro neustálé díry v dlažbě.

Podle několika zastupitelů, jak řekl opoziční zastupitel a bývalý náměstek primátora pro dopravu Petr Kvaš z ODS, mohou trolejbusy vyvíjet velký nátlak na dlažbu, obzvláště pokud je povrch mokrý. Další následky poškození se projevují na vylomených hranách dlaždic, pneumatikách cyklistů a podvozcích aut.

Ve světle této situace už MHD trolejbusy nejezdí od loňského prosince po třídě Míru od Zelené brány ke Sladkovského ulici. Konečný stav můžeme označit za stabilizovaný, ale (dle starosty Šťastného) je třeba další opravy.

Podle starosty Šťastného by město mělo provést opravu v následujícím roce. 'Osobně doufám, že opravu dokončíme příští rok. Letos bychom neměli stihnout navrhnout a připravit projekt. Cesta nyní není nebezpečná, ale není tak esteticky příjemná, jak by mohla být. Oprava bude financována z rozpočtu města,' dodal starosta.

Na třídě Míru byla cesta opravena v roce 2015 s využitím evropských dotací, ale brzy se ukázalo, že dlažba se špiní a má mastné skvrny. Radnice proto v minulých letech opravila i dvě části třídy Míru. Politici budou muset rozhodnout, zda se trolejbusy do budoucna vůbec vrátí na třídu Míru. Jan Hrabal, náměstka primátora pro dopravu za hnutí ANO, uvedl, že se osobně přiklání k verzi třídy Míru bez trolejbusů.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Učitel roku

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024