Únos a vražda v Hradci Králové: Zadrženi tři podezřelí muži z Brněnska

Policie obvinila 67letého muže z Pardubicka a další tři osoby v souvislosti se zmizením 40letého muže z Hradce Králové v prosinci 2022. Případ, který upoutal pozornost národa, se odvíjel od prosince. Obvinění za zmizení už jsou ve vazbě a čekají na soudní řízení.


Ve středu 15. února 2023 přinesla policie nový postup ve vyšetřování případu zmizelého muže z Hradce Králové. Policie obvinila seniora ze zmizení muže z Hradce a nyní ve vazbě drží čtyři lidi. Případ, který zpočátku vypadal jako běžné zmizení, se postupem času brzy proměnil v dramatický příběh, který upoutal pozornost celého národa.

Uprostřed prosince 2022 byl tehdy 40letý muž před svým bydlištěm v Hradci Králové přepaden a unesen, od té doby byl pohřešován. Policie se okamžitě do hledání pustila, ale až do loňského května nebylo nalezeno žádná stopa. Poté dochází k zásadnímu průlomu. V polovině května 2022 totiž zasahovala kriminalistická jednotka společně se zásahovou jednotkou v Brně. Tři muži z Brněnska byli zadrženi a podezřelí z mužova zmizení.

'Obvinili jsme dva z nich ze zvlášť závažného zločinu vraždy a jednoho ze zvlášť závažného zločinu zbavení osobní svobody,' uvedla mluvčí královéhradecké krajské policie Iva Kormošová. Nyní ve středu přibyl další podezřelý do tohoto případu – 67letý muž z Pardubicka.

Podezřelí jsou mezi sebou propojeni a byli obviněni z vraždy spáchané formou účastenství. Všichni čtyři obvinění jsou ve vazbě. Při odsouzení hrozí třem z nich trest odnětí svobody na 15 až 20 let, případně výjimečný trest. Čtvrtému muži, obviněnému ze zbavení osobní svobody, hrozí pět až 12 let za mřížemi.

Případ zmizení muže z Hradce Králové tak poodhaluje své tajemství a nyní se přesměrovává pozornost k motivaci pachatelů. Čtyři obvinění byli ve středu převezeni do vazby a čekají na své soudní řízení. Policie pokračuje ve vyšetřování tohoto trestného činu a doufá, že spravedlnost bude nakonec dosažena.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Učitel roku

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024