S odvykáním začne za mřížemi

ORLICKOÚSTECKO - Vydělávala si prodejem pervitinu.




Orlickoústečtí kriminalisté pracovní skupiny TOXI si připisují další úspěšný zásah do místní drogové scény. V tomto případě v jejich sítích uvízla 30letá žena, která si měla nejméně od léta 2020 opatřovat ve značném rozsahu pervitin a část z něj distribuovat dalším osobám.

Kriminalisté ženu za použití donucovacích prostředků zadrželi v místě přechodného bydliště a po provedení procesních úkonů jí umístili do policejní cely. Zadržená se doznala, že pervitin užívala pro vlastní potřebu několik let i částečně to, že jej prodávala, poskytovala zdarma nebo jiným způsobem jako protislužbu přibližně dvěma desítkám osob. Pervitin měla prodávat především v Letohradě a Žamberku, ale i v Královéhradeckém kraji v okrese Rychnov nad Kněžnou. Rukama jí mělo projít okolo 0,5 kg drogy.

Policisté z Letohradu se se ženou jako spolujedoucí setkali také v dubnu při silniční kontrole, při které zastavili řidiče s pozitivním testem na drogy. Prohlídkou vozidla policisté našli v jejím batohu 3 sáčky s bílo-hnědou krystalickou látkou, několik prázdných plastových uzavíratelných sáčků a váhu.

Kriminalisté ženu obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Obviněná byla již v minulosti podmíněně odsouzena za obdobnou trestnou činnost a vědomě v ní pokračovala i přesto, že byla ještě ve zkušební době.

Vzhledem k tomu, že by obviněná mohla působit na dosud nevyslechnuté svědky a mohla by opakovat trestnou činnost, kterou si opatřovala finanční prostředky na živobytí, kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Soudce návrh akceptoval a obviněná je stíhaná vazebně.

V případě pravomocného odsouzení obviněné hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.



23. srpna 2024
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Učitel roku

Hlavní zprávy