Vezměte kola a vyrazte s magistrátem na další cyklojízdu

Oslavy Holandského roku se blíží do svého finále, i přesto má radnice v záloze ještě několik akcí. Jednou z nich je další cyklovýlet po okolí Pardubic, který bude nejen o sportu. Zájemcům nabídne i řadu zajímavostí z architektury. Právě ta hraje významnou roli nejen v našem městě, ale i v holandském Doetinchemu, s nímž Pardubice letos slaví 30 let spolupráce.


Termín vyjížďky tentokrát připadá na sobotu 23. září se startem v 10:30 hodin z parkoviště u koupaliště Cihelna

„Cyklistika je s Doetinchemem a celým Holandskem neodmyslitelně spjata, proto jsme podobu oslav a připravovaných akcí pojali tak, abychom programem k tomuto městu odkazovali. Uspořádat cyklovýlet se proto přímo nabízelo. Navíc máme připravený lákavý doprovodný program. Ten zahrnuje nejen různé kvízy na trase vyjížďky, ale také návštěvu areálu Automatických mlýnů, který si účastníci mohou prohlédnout ještě před samotným slavnostním otevřením,“ informuje za pořadatele Hana Svobodová z úseku vnějších vztahů pardubického magistrátu s tím, že Automatické mlýny jsou také cílovou zastávkou celé vyjížďky. 

Trasa přitom povede od koupaliště Cihelna přes Brozany a Ráby, dále kolem Kunětické hory na Kunětice, Počáply, přes Dubiny a Husovu ulici k Automatickým mlýnům.

Prohlídka areálu mlýnů bude zahájena ve 14:30 hodin. Pořadatelé jsou navíc připraveni i na zahraniční účastníky, takže mají výklad o architektuře a historii tohoto objektu zajištěn také v anglické i holandské verzi. 

„Prohlídkou však náš program nekončí. Následovat budou přednášky zaměřené taktéž na téma Nizozemska a kol. První z nich s názvem Holandsko kolem nekolem začne v 15 hodin, druhá přednáška s názvem Na kole v Holandsku i jinde pak odstartuje v 16 hodin,“ dodává Hana Svobodová. 

Celý zábavně-naučný program ve mlýnech pak zakončí degustace holandských sýrů i jiných specialit.

Cyklisté by navíc neměli zapomenout na oranžový kostým. Ten nejlepší bude vyhlášen během dne a na jeho nositele čeká drobná cena. Vzhledem k trase, která bude dlouhá zhruba 15 kilometrů a povede i terénem, pořadatelé doporučují účast dětí nad 10 let. Podrobnosti o přednáškách a trase jsou k dispozici na webu města.

Zdroj: TZ Pardubice.eu

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.09.2023 15:59



0 +
 
Učitel roku

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024