Zahájení sezóny na pozorovatelně Civilní ochrany

Otevření pozorovatelny Civilní obrany v Brně nabídne návštěvníkům jedinečnou prohlídku s dobově oblečeným průvodcem a spoustou atrakcí pro celou rodinu. Prohlídky zahrnují výstavku plynových masek a radiostanic, výstavu vojenské a bezpečnostní techniky či atrakce pro děti.


Zažijte návrat do minulosti při jedinečné prohlídce pozorovatelny Civilní obrany, která letošní rok zahajuje sezónu plnou zážitků a akcí pro celou rodinu. V rámci návštěvy budete mít možnost seznámit se s dějinami Civilní obrany a ČSLA, které hrály klíčovou roli při ochraně našeho území v dobách nejistoty, jako byl případný jaderný útok.

Prohlídky kompletně vybavené pozorovatelny budou probíhat s dobově oblečeným průvodcem, který vás poutavě a srozumitelně seznámí nejen se samotnou pozorovatelnou, ale i s fascinujícími příběhy spojenými s četnými hrdinskými činy Civilní obrany a ČSLA. Atmosféra minulých let, kdy jaderné hrozby visely na našem území jako Damoklův meč, se přímo naskytne před vašima očima.

V areálu pozorovatelny bude k dispozici také výstavka vývoje plynových masek a radiostanic, která představuje dobovou techniku používanou k ochraně a záchraně československého obyvatelstva při jaderných hrozbách. Uvidíte, jak se technické prostředky měnily v průběhu let, a jak se přizpůsobovaly neustále se měnícím potřebám.

Kromě samotné prohlídky pozorovatelny bude připravena i řada dalších atrakcí – výstava vojenské (ČSLA, Wehrmacht, U.S.Army, Bundeswehr) a bezpečnostní techniky (Veřejná bezpečnost) nabídne jedinečný pohled na historický vývoj vojenských a bezpečnostních sil z různých částí světa a ukáže, jakým způsobem byly tyto síly vzájemně propojeny a jakou roli hrály při zajišťování naší obrany.

Děti také rozhodně nepřijdou zkrátka. Pro nejmenší zde bude připraven stánek novodobé civilní ochrany (Rescue Info) a poutavé soutěže. Těšit se mohou i na příbytek čarodějnice Vendulky a ježidědka, kde na ně čeká dobrodružství plné kouzel a záhad, které musí odhalit a rozluštit.

Dejte si pozor, abyste na prohlídku nepřišli v nevhodné obuvi! Vzhledem k terénu doporučujeme návštěvníkům pevnou obuv, která jim zajistí pohodlí a bezpečnost během celé prohlídky.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 24.01.2024 12:58



0 +
 
Učitel roku

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024