Koupaliště chátrá, město Skuteč čeká na posudky

0

Skuteč, koupaliště, odborné posudky, únik vody, rozpočet, blog, blogall


Obyvatelé Skutče čekají na odborné posudky ohledně obnovy místního koupaliště, které je ve špatném stavu. Betonové desky jsou poškozené, což způsobuje únik vody. Město zvažuje několikerá řešení, ale výstavba nového koupaliště není kvůli rozpočtu reálná.

Ve Skutči je situace kolem místního koupaliště stále nejasná. Místní obyvatelé i vedení města čekají na odborné posudky, které mají rozhodnout, zda a za jakých podmínek bude možné koupaliště obnovit. „Čekáme na další posudky stavaře a statika, jestli vůbec v tomhle místě a za jakých podmínek obnovit koupaliště. Je 28 let staré,“ uvedl starosta Jaroslav Hetfleiš (Patrioti).

Problémy s bazénem jsou dlouhodobé. Betonové desky koupaliště jsou vážně poškozené, což mimo jiné způsobuje únik vody. Odborníci nyní posuzují, zda by bazén mohl být nahrazen novou deskou potaženou fólií a jestli by takové řešení bylo udržitelné i přes nestabilní podloží. Pokud by odborníci nedokázali situaci uspokojivě vyřešit, koupaliště by možná muselo být založeno na pilotech, což by ale mohlo být finančně náročné.

Starosta Hetfleiš potvrdil, že stavba nového koupaliště není v současné době reálná: „Stavět nové koupaliště při našem stavu rozpočtu asi možné není, máme jiné důležité projekty.“

Koupaliště ve Skutči bylo otevřeno v srpnu 1996. V roce 2021 technický revizor doporučil zavřít vodní atrakci kamikadze, a od loňského roku je uzavřen také tobogán. To mělo za následek pokles návštěvnosti asi o 2500 lidí. Bazén je také ve špatném stavu, a to zejména brouzdaliště, kde opadávají kachličky.

Město plánuje otevřít koupaliště přes léto alespoň pro jiné aktivity, i když nebude napuštěno vodou. Očekává se také, že bude dříve zahájen provoz krytého bazénu, který bývá přes léto zavřený. „Plánujeme otevřít občerstvení a opravit sprchy a sociální zázemí v krytém bazénu, aby mohl sloužit kondičním plavcům už v srpnu,“ dodal starosta Hetfleiš.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář