Pardubičtí lékaři stáhli výpovědi po příslibu vyšších příplatků

0

# Nemocnice Pardubického kraje, lékaři, výpovědi, přesčasová práce, příplatky, blog, blogall


Nemocnice Pardubického kraje zaznamenala stažení většiny výpovědí lékařů. Jedná se o reakci na napětí vzniklé kvůli nejasnostem kolem odměn za přesčasovou práci. Po protestech lékaři získali příslib zvýšení příplatků za práci v noci a o víkendech, čímž se situace stabilizovala.

Pardubice – Ve čtvrtek odpoledne informovala mluvčí Nemocnice Pardubického kraje Kateřina Semrádová, že nemocnice eviduje stažení téměř všech podaných výpovědí lékařů. Podle jejího vyjádření očekávají zbývající výpovědi během následujících dní, přičemž jednomu lékaři ještě běží výpovědní lhůta následující měsíc.

Semrádová dodala, že stahování výpovědí probíhá průběžně celý týden. Lékaři, kteří pracují na částečný úvazek, podávají své žádosti o zpětvzetí ve chvílích, kdy jsou přítomni v nemocnici. Podle aktuálních informací má Pardubickou nemocnici opustit jeden lékař.

Napětí v nemocnici vzniklo kvůli nejasnostem kolem výpočtu odměn za přesčasovou práci ze zkrácených úvazků. Díky loňským protestům lékaři získali příslib, že od ledna dostanou o pět až patnáct tisíc korun více. Někteří lékaři však obdrželi méně, než očekávali.

Lékaři v Pardubicích požadovali zvýšení příplatků za práci v noci a o víkendech, lepší bonifikaci zkrácených úvazků a výraznější benefity ve formě studijního volna. Ke konci dubna vstoupili do vyjednávání s lékaři i krajští politici.

Výsledkem jednání bylo zvýšení příplatku za práci v noci a o víkendech pro všechny zaměstnance Nemocnice Pardubického kraje (NPK) o deset korun na hodinu. Generální ředitel nemocnice Tomáš Gottvald uvedl, že tato dohoda mimo jiné znamená, že nebude třeba znovu otevírat kolektivní vyjednávání, protože plánované zvýšení se dotkne všech kategorií zaměstnanců.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář