Radoslav Kováč trénuje Liberec - ambice rostou

0

Radoslav Kováč, Liberec, Ondřej Kania, trenér, Pardubice, blog, blogall


Čtyřiačtyřicetiletý Radoslav Kováč se stal novým trenérem severočeského klubu Liberec. Potvrdil to na tiskové konferenci a odhalil, že jej klub vykoupil ze smlouvy v Pardubicích. Nový majitel klubu, Ondřej Kania, má s týmem velké ambice.

Čtyřiačtyřicetiletý kouč Radoslav Kováč na tiskové konferenci potvrdil spekulace médií, že severočeský klub Liberec jej vykoupil ze smlouvy platné do příštího roku. Novým majitelem klubu je podnikatel Ondřej Kania, který má s týmem velké ambice.

Kováč se tak vrací do známého prostředí, neboť v Liberci na sklonku kariéry hrál. „Jsem rád, že jsme se rozloučili vítězstvím. Před nadstavbou jsem měl problémy se spánkem. Už jsem měl podepsanou smlouvu v Liberci, což vytvářelo velký tlak. Oddechl jsem si až po Karviné, když jsme věděli, že jsme z toho venku,“ přiznal Kováč.

Ve Slovanu, který se v letošní ligové sezoně umístil na sedmém místě a poté neuspěl v nadstavbové části o účast v evropských pohárech, nahradí Kováč Luboše Kozla. Bývalý český reprezentant vedl pardubický tým od září předloňského roku, kde si odbyl premiéru v nejvyšší soutěži prohrou 0:1 v Ďolíčku.

Kovouč opouští Pardubice s ligovou bilancí 20 vítězství, osmi remíz a 30 proher. Smlouva s klubem mu měla vypršet až příští rok, ale Liberec jej vykoupil uplatněním výstupní klauzule.

Během hráčské kariéry získal český titul se Spartou Praha, poté působil v Rusku za Spartak Moskva, v Anglii za West Ham United a ve Švýcarsku za Basilej. Za českou reprezentaci nasbíral 30 startů.

Trenérskou kariéru zahájil jako asistent ve Spartě, poté vedl druholigové kluby v Opavě a Táborsku. Do Liberce se vrací po deseti letech, tentokrát jako trenér. Nový majitel Slovanu, Ondřej Kania, jej do klubu přilákal svými ambiciózními plány.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář