Jarní kouzlo na zámku Slatiňany: Vítání Velikonoc a inspirace pro návštěvníky

Vítání jara na zámku Slatiňany a zámecké zahrady se spoustou jarní výzdoby, a příležitost spojit navštěvu se zámeckou zahradou či jinými nedalekými atrakcemi. Velikonoční výzdoba bude součástí unikátní expozice zámku.


Zima ustupuje a vítání jara se nejvíce projeví v magickém prostředí zámku Slatiňany a jeho zámecké zahrady. S blížícími se Velikonocemi můžeme již brzy obdivovat nápaditou jarní výzdobu, která promění zámecké interiéry v barevný jarní ráj. Svědectvím odbornosti zámeckých zahradníků, které tvoří harmonický celek s jedinečnou zámeckou atmosférou.

Otevírací doba zámku na Velikonoce je stanovena od Zeleného čtvrtka 28. března až do Velikonočního pondělí 1. dubna, a to vždy od 10 do 15 hodin. Příležitost ke spojení návštěvy zámku se zámeckou zahradou, která se rozprostírá v těsném sousedství, nabízí jedinečný pohled na krásy jara. Navíc se mohou návštěvníci vydat na výlet na nedaleký Kočičí hrádek, rozhlednu Na Chlumu, do bývalé obory či mezi pastviny se starokladrubskými koňmi.

Velikonoční jarní výzdoba se stává součástí unikátní expozice I. Letní sídlo Auerspergů a II. Celým zámkem, které se o Velikonocích objeví v novém kabátě s řadou proměn a novinek. Nápaditost a kreativita zámeckých zahradníků přináší návštěvníkům mnoho inspirace, ať už pro vlastní zahradu či jen pro radost z krásy a harmonie jara v prostředí zámku Slatiňany.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Učitel roku

Hlavní zprávy