Pardubice investuje do skateparku 5,5 milionu

Město Pardubice investuje 5,5 milionu korun do revitalizace svého skateparku. Prostředky půjdou na výměnu překážek a opravu tribuny, která poslouží i jako oplocení areálu. Stavba by měla být hotova do května.


Město Pardubice se rozhodlo investovat do revitalizace svého populárního skateparku. Areal slouží nejednomu účelu - konají se zde mistrovství České republiky, evropská mistrovství a nominační závody na Olympiádu. Současně jej děti používají jako místo setkání po škole, kde se učí nové triky na svých prknech.

Pole na rozdíl od jiných sportovišť nabízí široké využití. Každoročně jím projde přibližně devět tisíc sportovců, proto byla nutná výměna překážek a kompletní oprava tribuny. Město Pardubice se rozhodlo do renovace parku investovat 5,5 milionu korun. 'Modernizace skateparku je dlouhodobě naší prioritou,' uvedl náměstek primátora Jakub Rychtecký, který je zodpovědný za sport a ekonomiku.

Nová tribuna by měla sloužit jak ke stání, tak k sezení diváků. Zároveň její zadní stěna bude sloužit jako oplocení celého areálu. Stavba nového ochozu je již v plánu a čeká se na udělení stavebního povolení. 'Očekáváme, že vše bude dokončeno do poloviny května, abychom nestihli freestyle sezonu,' doplnil náměstek primátora Jan Hrabal, zodpovědný za majetek a investice.

Město za opravy tribuny zaplatí kolem 4 milionů korun. Stavbu provede společnost Agrostav Pardubice, která zároveň na zakázku města provádí i opravy koupaliště na Cihelné. Renovace skateparku je součástí koncesní smlouvy s provozovatelem sportoviště, společnosti Sk8park s.r.o., který se o všechny aktivity kolem parku stará a sponzoruje město Pardubice.

Skatepark je vybaven krytou překážkovou plochou, což je výhodou oproti ostatním. V minulosti byly přidány nové sprchy a šatny, což zvyšuje komfort návštěvníků. Kromě toho zde je venkovní street zóna, tréninkové doskočiště s molitanem a obchod s doplňky pro skateboardingy. Provozovatel také poskytuje půjčovnu sportovního vybavení a servis.

Pardubický skatepark byl dokončen už v roce 2007 a od té doby je pravidelně domovem pro mnohé prestižní sportovní akce. Ale rozhodně není využíván jen pro sportovní akce. Vedle skateparku na trávnaté ploše se pravidelně koná letní kino a navštěvují jej i cirkusy a provozovatelé různých pouťových atrakcí.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Učitel roku

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024