Policie hledá 15letou Gabrielu Šmídovou

Policie hledá 15letou Gabrielu Šmídovou, která se ztratila ve středu v Pardubicích. Dívka potřebuje pravidelně užívat léky, které nemá u sebe, což může způsobit ohrožení života. Prohledává se oblast Svítkova, Srnojed a Živce. Ze svědků je vyzývána veřejnost, aby informovala policii na lince 158, pokud by dívku někde zahlédli.


V Pardubicích v Polabinách se ve středu v 16 hodin ztratila patnáctiletá Gabriela Šmídová. Naposledy ji viděla její matka, která večer nahlásila dceru na policii jako pohřešovanou. Policie od té doby pátrá po dívce s nasazením velkých sil. Jedná se o závažný případ, neboť dívka pravidelně užívá léky, které u sebe nemá a jejich absence může způsobit ohrožení života.

Gabriela Šmídová měří 165 centimetrů, je střední postavy a má hnědé vlasy pod ramena. Když byla naposledy viděna, měla na sobě černé kalhoty, červenou mikinu a černou zimní bundu. U sebe mohla mít černý batoh, informuje policejní mluvčí Markéta Janovská. Policie intenzivně pátrá, nasadila i policejní vrtulník, který dívku hledal v noci na čtvrtek.

Krajská pořádková jednotka prohledává vytipovaná místa v okolí Svítkova, Srnojed a Živce. Zhruba 120 policistů a 20 městských strážníků je nasazeno při pátrání. 'Gabriela se však může nacházet kdekoliv,' upozorňuje Janovská a vyzývá veřejnost, aby informovala policii na lince 158, pokud by dívku někde viděli.

Podrobnější popis dívky je k dispozici v policejním systému. Pokud by byl odkaz na dívku neaktivní, byla by nalezena a veřejnost by tak mohla sledovat další díly případu na iDNES.tv. Žádáme čtenáře a občany, aby byli ostražití a v případě, že by Gabrielu Šmídovou někde zahlédli, okamžitě kontaktovali policii.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Učitel roku

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024