Na dělníky se zřítil štít domu

0

oprava domu, zřícení štítu, zranění dělníků, vyšetřování policie, bezpečnostní opatření, blog, region24


Při opravě domu se na dělníky zřítil štít domu. Jeden z nich utrpěl jen oděrky, druhý byl převezen do nemocnice s vážnějšími zraněními. Policisté vyšetřují okolnosti a upozorňují na důležitost dodržování bezpečnostních opatření.

V pondělí před 13. hodinou se na jednom z řemeslníků zřítil štít domu v centru města, zatímco jej opravovala místní stavební firma. Jsme rádi, že jeden z dělníků získal jen oděrky, zatímco druhý byl přepraven do nemocnice s vážnějšími zraněními. Dnešní událost otřásá komunitou.

Andrea Muzikantová, mluvčí Policie, uvedla, že 'Přijali jsme oznámení o pádu střechy na několik dělníků.' Když se štít domu zřítil, jeden z dělníků dokázal rychle uniknout a utrpěl pouze povrchová zranění. Mluvčí hasičského městského záchranného sboru Jakub Maštál uvedl, že pro druhého dělníka kaval, který byl částečně zavalen troskami, 'Ze sutin ho dostali kolegové spolu s hasiči z místní jednotky, kteří byli na místě jako první.'

Vrtulník byl povolán na pomoc se zachráněním 52letého muže, který byl zavalen pod sutinami, a městská záchranná služba zasahovala na místě. Mluvčí krajské záchranné služby Alena Kisiala uvedla: “Na místě zasahovaly tři naše posádky a jedna letecká. Vrtulník ale odletěl zpět na základnu prázdný. Lékař vyhodnotil, že muže se středně těžkým zraněním převeze do chrudimské nemocnice sanitka.”

Policisté nyní budou vyšetřovat okolnosti této události a navštíví zraněného muže v nemocnici, aby provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Tato nešťastná událost upozorňuje na důležitost dodržování bezpečnostních postupů a opatření při práci na stavbách, aby se zabránilo zranění a zhoršení stavu zaměstnanců.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář