Nový útulek s veteri­nární ordinací v Popkovicích

0

pardubický útulek, postižená zvířata, Popkovice, městský projekt, náklady 70 milionů korun, blog, region24, zdravetrendy


Dlouhodobá sága přesunu pardubického útulku nejvíce postižených zvířat možná dospěje ke konci. Konečný výběr padl na oblast mezi Popkovicemi a letištěm. Město je připraveno jít dopředu s projektem, i když náklady mohou dosáhnout až 70 milionů korun.

Podle mnoha očitých svědků se zdá, že dlouho trvající sága přesunu pardubického útulku nejvíce postižených zvířat možná konečně dospěje ke svému závěru. Přestože se v minulosti vyzkoušelo nespočet umístění, od lokalit Na Dukle až po Staré Ždívice, zdá se, že konečný výběr klesl na oblast mezi Popkovicemi a letištěm Pardubice.

Kromě toho, že přesun útulku z jeho poškozené na Štrossově ulici by byl velmi dobrodružný, musí být na nových pozemcích provedeny další obrovské podpůrné práce. Nynější stavba je shledána použitelnou pouze dočasně, ale očekává se, že by měla ustoupit rozšíření areálu pro seniorů.

Kvůli starému silážnímu žlabu v mítinkovém prostoru za Starými Ždívcemi, kde se zvažovalo postavení nového útulku, vznikl soudní spor o pozemky, což nám časově neumožnilo postupovat vpřed.

Pro útulek byly zkoumány i jiné lokality, jako například Na Dolíčku, ale také zde se potýkáme s výhradami občanů o možném hluku z útulku. Zdá se, že dokud se proces přesunu nepohne kupředu, někteří občané hledí až příliš kriticky na účinky útulku na jejich životní prostředí.

Primátor Pardubic, Jan Nadrchal, z hnutí ANO, prohlásil, že kdykoliv se našlo místo pro útulku, vždy se objevil nepřekonatelný problém. Přesto očekává, že lokalita nedaleko letiště by mohla být skutečnou příležitostí pro nový útulek.

I přes všechny překážky, nabízí tato nová lokalita mnoho možností, včetně ubytování veterinární ordinace a prostor pro služební psy Městské policie.

V řádném očekávání, že nový útulek bude vzorem moderních technologií a stěžejních aspektů péče o zvířata, je na místě dodat, že stíhaná poloha je podle všeho opravdu ideální a hodí se k stylovému názvu útulku - 'Zlatá přilba'.

Přestože počáteční odhady ukazují, že náklady mohou dosáhnout až 70 milionů korun, město je připraveno jít dopředu a pustit se do realizace tohoto projektu, který by měl být dokončen do dvou let.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář