Záhadné zmizení peněz z mateřské školky v Chrudimy

0

účet mateřské školy, Chrudim, 1, 08 milionu korun, trestní oznámení, kriminální policie, blog, region24


Z účtu mateřské školy v Chrudimi zmizelo 1,08 milionu korun. Účetní školky tvrdí, že peníze odeslal její soukromý telefon napadený virem. Trestní oznámení bylo podáno a kriminální policie případ šetří.

V pondělí bylo naplánováno, že městský úřad Chrudim přijme 470 tisíc korun od mateřské školy jako součást spoluúčasti na vylepšení prostředí pro děti. Nicméně, tato položka musela být z poslední chvíle stažena z programu z důvodu nesrovnalostí v účetnictví školky. Bylo zjištěno, že peníze, které měly být v investičním fondu, již nejsou k dispozici.

'Z účtu zmizely peníze a v tuto chvíli to šetří kriminální policie. Školka ty peníze už nemá, takže nebylo odkud brát,' informoval zastupitele starosta Chrudimi, František Pilný.

Překvapivě, ze školního účtu zmizelo celkem jeden milion a 80 tisíc korun. Starosta Pilný ujistil, že finanční instituce slíbila, že chybějící peníze budou nahrazeny.

Účetní školky tvrdí, že peníze byly odsunuty, protože její soukromý mobilní telefon byl napaden virem. 'Podle tvrzení účetní jí byl soukromý mobilní telefon napaden virem a peníze odeslal s tím, že se zvýšily limity. Trestní oznámení bylo podáno a momentálně to šetří kriminální policie,' zdůraznil Pilný.

Není jasné, jak tento incident ovlivní plánované vylepšení prostředí pro děti v mateřské škole. Školka měla peníze ve fondu pro chystanou investici, která zahrnovala nové cesty u hřišť na školní zahradě. Nyní jsou tyto peníze pryč.

Ale k úlevě rodičů a personálu se město rozhodlo, že vylepšení školní zahrady zaplatí ze svého rozpočtu. Kromě toho poslala radnice školce 390 tisíc korun na další čtvrtletí, aby mohla pokračovat v provozu.

Tato situace je stále v šetření. Policijní mluvčí, Dita Holečková, k tomu uvedla: 'Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podvodu.'



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář