Akrobatáři z celého světa soutěží ve Svitavách

Svitavy hostily 11. až 12. května premiérovou mezinárodní soutěž v akrobacii pro letecké modeláře 2024 World Cup F2B. Soutěž přilákala přes 30 akrobatářů z různých zemí, kteří předváděli své dovednosti v akrobacii s modely.


Vítejte ve světě leteckých modelářů! O víkendu 11. až 12. května se ve Svitavách uskutečnila premiérová mezinárodní soutěž v akrobacii, která se za mnoho let přesunula z Hradce Králové. Celkem přes 30 akrobatářů předvádělo své letové umění v Cihekelně a my jsme tu, abychom vám přinesli podrobnou zprávu o tomto vzrušujícím a prestižním podniku.

2024 Svitavy World Cup F2B – Světový pohár leteckých modelářů přilákal více než 30 akrobatářů z různých zemí, včetně zástupců Ukrajiny, Izraele, ale i našich sousedních států. Domácí soutěžiči, kteří v kategorii F2B dlouhodobě patří ke špičce, také nezůstali pozadu a přispěli ke kvalitě a napětí této soutěže.

V kategorii F2B jsou akrobatické modely ladné a elegantní, což zajišťuje kapky dramatismu a zápalu během soutěže. Tito modeláři mají za úkol ve svých pětiminutových letech co nejpřesněji předvést předepsané obraty a celý výkon posléze hodnotí mezinárodní sbor bodovačů. Na Světovém poháru se letí tři soutěžní kola, což zaručuje, že každý pilot se představí třikrát a do výsledného hodnocení se počítají dva nejlepší lety.

Účastníci Svitavského Světového poháru si tak mohli porovnat své schopnosti v akrobacii s velmi dobrou konkurencí. Soutěž byla přítomna intenzivní atmosféra a diváci byli ohromeni dovednostmi pilotů, kteří předváděli nádherné akrobatické modely.

Mezi vrcholy letošního svitavského Světového poháru patřila účast družstev z našich sousedních států a jejich představení. Reprezentanti Ukrajiny a Izraele také nezůstali pozadu a dali jasně najevo, že jejich modelářství je na vysoké úrovni.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Pardubice

Hlavní zprávy