Pardubičtí hokejisté lámají rekordy

Pardubičtí hokejisté vylepšili historický rekord v počtu bodů, a to i přes loučení s trenérem Varačou. Silná skupina hráčů pod novým trenérem Zadinou stále získává výhry. Ambiciózní majitel Dědek investoval do týmu a vylepšil pozici Dynama na špici extraligy.


Pardubičtí hokejisté nastříleli nejvíce branek, zároveň jich nejméně inkasovali. Jen pětkrát za dvaapadesát kol nezískali ani bod, od začátku roku ztratili pouze čtyři zápasy z dvaadvaceti. A především, o tři body vylepšili historický rekord v počtu bodů (121), který dosud držel Liberec.

Nepoznamenalo je ani těaskavé loučení s Václavem Varačou. Výhry naskakovaly i pod jeho nástupcem a dřívějším asistentem Markem Zadinou, jemuž měže většina trenérů jen těaquě závidět. Na české poměry má k dispozici mimořádně silnou skupinu hráčů, kteří možná ani příliš neřeší, kdo stojí na střídačce.

Při pohledu na soupisku jen těžko najdete výraznější slabinu. V brance se střídají zkušený Will a neustále se zlepšující Pavlát. Obranu táhnou Kokořílek se slovenským reprezentantem Čerešíčkem, po příchodu ze zámoří skvěle zapadl Hájek. V útoku zase excelují Sedlák, Hyka, Kaut, Kousal nebo Radil.

Jedno zvučné jméno vedle druhého. Můžete si být jisti, že trenér národního mužstva Radim Rulík o řadě z nich intenzivně přemýšlí směrem k domácímu mistrovství světa v Praze a Ostravě. Není tajemstvím, že ambiciózní majitel Petr Dědek napumpoval do skladby kádru nemalé finanční prostředky. Když v roce 2020 klub přebíral, okamžitě s velkým odhodláním hlasil: 'Do tří let chci titul.'

Tradiční značku od té doby pozvedl ze dna. Vytvořil z ní kolos v českém i evropském měřítku. Vrátil fanouškům radost z hokeje, ze soukromých peněz plánuje v nadcházejících letech vystavět novou multifunkční arénu, kterou by rád otevřel utkáním proti Bostonu s Davidem Pastrňákem. Nové Dynamo budí respekt, na špici extraligy se může pohybovat ještě pěkně dlouho. Ale nezapomínejme, že nalápané soupisky a prodané vstupenky sportovní úspěch neurčují. Počítají se jen výhry a tituly.

Prvenství v základní části je jistě příjemnou záležitostí, ale když na konci dubna nadšeně jezdíte po ledě s mistrovskou trofejí, je vám úplně jedno, že jste po dvaapadesáti kolech skončili druzí nebo třetí. Také v Pardubicích si uvědomují, že nejdůležitější část sezony mají teprve před sebou. 'Play off nebude vůbec jednoduché. Musíme se připravit, chceme do něj vstoupit v co nejlepší formě. Potřebujeme ještě vyladit pár detailů, což se nám postupně daří,' hlásil zkušený útočník Hyka.

On i jeho spoluhráči pozici hlavního favorita velmi dobře znají. Loni v ní neobstáli, v semifinále nezvládli rozhodující sedmou bitvu s pozdějšími šampiony z Třince. Tentokrát mají vzhledem k postavení v tabulce jistotu, že na Spartu nebo Oceláře, dva největší vyzyvatele, případně narazí až ve finále.

Očekávání se po roce opět stupňují. Dědek od svého příchodu slova o titulu ještě mnohokrát zopakoval, ale velké přání se mu zatím nevyplnilo. Kromě bronzu z loňska se dočkal jen dvou čtvrtfinálových účastí, slavit nemohl ani na mezinárodní scéně. Na vánočním Spenglerově poháru byli Východočeši blízko, až ve finále podlehli domácímu Davosu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Pardubice

Hlavní zprávy